Kdo stojí za revolucí v čištění zubů v Česku a na Slovensku?

Marie a Martin Navrátilovi nikdy v Japonsku nebyli, přesto přivezli na náš trh revoluční japonskou technologii v péči o chrup – první ionizační zubní kartáček. Příběh značky IONICKISS se tak začal psát bezmála před 25 lety, kdy se nynější manželé seznámili během studia na VŠE.

 manzele-navratilovi-cestovani-singapur-ionickiss

„Od doby, kdy jsme se poznali, jsme byli většinou na cestách. Nejprve jsme projeli státy Evropy. Když jsme začali pracovat a našetřili nějaké peníze, vydali jsme do USA, Brazílie, Peru, Tunisu, SAE, Austrálie,“ vzpomíná na úplné začátky jejich vztahu Marie.

Podnikatelský nápad díky vášni k cestování

Díky Martinovým studijním a pracovním příležitostem žili manželé nějakou dobu ve Francii, sedm let v Srbsku a dva roky v Indii. A právě díky svojí vášni k cestování si při častých pobytech v asijských zemích (hlavně v Thajsku, Malajsii, Singapuru a na Taiwanu) všimli, jak výborně tamní lidé pečují o své zuby.

„Překvapil nás obrovský výběr zubních kartáčků, používání přírodních olejů k čištění úst, prostředky na čištění jazyka a další vychytávky, které jsme do té doby nikde jinde neviděli,“ sdílí Martin svou zkušenost a Marie ho doplňuje: „Asiaté jsou neuvěřitelně milí a přívětiví, neustále se usmívají a jejich úsměv doslova září do dálky.“

Japonská technologie objevená v Thajsku

Ionizační zubní kartáček objevili manželé paradoxně v Thajsku. Jednoduchá, ale velice účinná technologie je zaujala natolik, že ji začali testovat sami na sobě i na svém synovi.

Zubní kartáček IONICKISS představuje bezkonkurenčního pomocníka v boji se zubním plakem. Unikátní technologie způsobuje, že plak je odpuzován od povrchu vašich zubů podobně, jako při použití magnetu. Klinické studie dokazují, že díky ionizačnímu zubnímu kartáčku jsou zuby o 48% čistější a to i v těžce přístupných místech. Navíc bez nutnosti použití pasty.

Čistší a zdravější zuby bez nutnosti používat pastu

Martin vyzdvihuje přednosti ionizačního zubního kartáčku: „Sami jsme kartáček zkoušeli půl roku a naše zuby byly pocitově hladší a prokazatelně bez kazů. Prvních pár týdnů jsme přivykali čištění zubů bez pasty jen s vodou. Zpočátku nám chyběl pocit pasty v ústech, ale celkem rychle jsme si přijali nový způsob čistění zubů.“

A Marie ho doplňuje: „Díky tomu, že jsme byli neustále v pohybu jsme velmi ocenili, že už nepotřebujeme používat zubní pastu a máme zdravé zuby. Také se nám líbila opravdu široká nabídka různých druhů výměnných hlavic.

Kartáčky IONICKISS si oblíbí i děti a teenageři

Jejich tehdy jedenáctiletý syn Tomáš vyhodnotil ionizační kartáček (samozřejmě dospělácký) za super vymoženost. Zubní pastu přestal používat téměř okamžitě, protože díky tomu mu odpadla povinnost umývat po každém čištění zubů umyvadlo a zrcadlo, které bylo zacákané od pasty.

Marie na to šla zpočátku od lesa, protože si nebyla jistá, jak kartáček přijme: „Nechala jsem mu běžný a ionizační kartáček v kelímku na umyvadle a nenápadně jsem kontrolovala, který používá. Přirozeně si vybral ionizační.“

Revoluce v čištění zubů dorazila i na český trh

„Než jsme se rozhodli pro distribuci ionizačních kartáčků v Česku a na Slovensku, oslovili jsme své přátelé a ukázali jim vzorky, vysvětlili unikátní technologii a její účinnost. Jakmile měli kartáček v ruce a pochopili princip ionizace, celý koncept jim přišel smysluplný a kartáček si oblíbili,“ objasňuje Martin Navrátil pozadí rozhodovacího procesu.

A téměř unisono dodávají: "Zkombinujete-li ionizační zubní kartáček se správnou technikou čištění zubů, zajistíte si nejen zdravá a svěží ústa, ale příznivě ovlivníte celkovému zdraví vašeho oragnismu. Věříme v naší misi, že: Zdraví začíná v našich ústech“.