Kónická vlákna pro čistší a hladší zuby

Koupili jste si svůj první zubní kartáček s kónickými (=kuželovitými) vlákny? Pak vězte, že kónická vlákna dokáží díky svým vlastnostem lépe vyčistit váš chrup, a to i v méně přístupných místech.

Kónická vlákna nepoškozují jemný povrch dásní a poskytují citlivým místům přirozenou masáž. Proto je IONICKISS nabízí u většiny svých výrobků – kartáčků a hlavic typu SOFT a EXTRA SOFT, EXTRA SOFT WIDE, SOFT FLUORIDE, IONPA HOME, IONPA TRAVEL - výměnné hlavice a to jak u manuálních, tak u sonických produktů.

Pojďme se nyní podívat na hlavní přednosti kónických vláken. Hlavice s kónickými vlákny obvykle obsahují dvě délky těchto vláken. To proto, že kratší vlákna zajistí dostatečné vyčistění největších ploch na vašich zubech, zatímco ty delší lépe proniknou do hůře přístupných míst. Zejména v oblasti mezizubních prostor a ve žlábku u dásně totiž dochází k hromadění nechtěného zubního plaku, což později může vést až k zánětu dásně či zubnímu kazu. Delší kónická vlákna jsou pak schopná lépe odstranit plak i v těchto místech. Disponují totiž vysokou flexibilitou a měkkostí, aby vaše zuby a dásně nijak nepoškodila a poskytla ideální kontakt k vyčištění zubu. A zároveň jsou dostatečně pevná, aby zvládla odstranit nechtěný zubní plak.

Je ale současně potřeba zmínit, že v prvních dnech můžete po čištění pociťovat určitý diskomfort v podobě citlivých dásní (pichlavý pocit). Prvotní nepříjemné pocity můžete mít zejména tehdy, pokud jste doposud používali kartáčky s rovně střiženými a hodně měkkými vlákny. Tyto kartáčky se u nás těší velké oblibě. Studie ale ukazují, že si s nimi obvykle nevyčistíme zuby tak důkladně jako s kartáčky s kónickými vlákny.

 Mějte tedy na paměti, že počáteční diskomfort je zcela normální a za několik dní odezní. Vaše ústa a zejména pak dásně si nejprve musí na tento typ štětinek zvyknout. A hlavně nezapomeňte, že na kartáček nesmíte tlačit tolik, jako na ten s rovně střiženými vlákny.

 Proč? Kónická vlákna jsou na koncích zúžená, takže při větším tlaku vám mohou nepříjemně působit na dásně. Vy si ale díky funkci ionizace můžete dovolit opravdu jemné čištění. U manuálního ionizačního kartáčku (ORIGINAL SOFT) ionizace rozruší zubní plak a vám ho pak stačí jemně odstranit kónickými vlákny. Chcete-li posunout čištění zubů ještě o úroveň výš, sáhněte po kartáčcích s kónickými vlákny, ionizační funkcí, a navíc sonickou funkcí (řada IONPA). Sonická funkce napomůže k ještě rychlejšímu a preciznějšímu odstranění plaku.

Ionizační kartáčky IONICKISS s kónickými vlákny = nejkratší cesta ke zdravým zubům.