Jak si správně čistit zuby?

Díky ionizačnímu zubnímu kartáčku IONICKISS a správné technice čištění zubů, posunete péči o svůj chrup o několik úrovní výš.

family_ionickiss

Pokud zkombinujete ionizační zubní kartáček se správnou technikou čištění zubů, zajistíte si nejen zdravá ústa, ale také ten nejzářivější úsměv. 

Zásady správného čištění zubů:

  1. Cílem čištění je co možná nejdokonalejší odstranění zubního plaku. Délka čištění zubů se odvíjí od toho, jak komplexní péči svým zubům poskytnete.  Samotnému čištění byste měli věnovat cca 3 minuty, 2 minuty pak čištění mezizubních prostor a minutu na dočištění těžko přístupných míst. Kompletní zubní hygiena vám tak zabere 5 – 6 min.

  2. Ověřte si, nakolik vaše technika čištění zubů odpovídá nejnovějším trendům. Štětiny zubního kartáčku přikládejte na přechod zubu a dásně (v těchto místech se zubní plak usazuje nejvíce) pod úhlem 45 stupňů. Dělejte drobné krouživé, vibrační pohyby, díky kterým se vlákna kartáčku dostanou i mezi zub a dáseň. Horní hrana štětin kartáčku by se měla vějířovitě rozprostřít po celé ploše zubu.

  3. Hlavici kartáčku vybírejte co nejmenší. Svou délkou by měla pokrýt maximálně 2 zuby. Čistící vlákna hlavice vybírejte podle vlastní preference tak, aby svou tvrdostí nepoškozovala měkké dásně a povrch zubu.

  4. Je-li to možné, čistěte zuby několikrát denně, ideálně však nejdříve za 20 min po jídle. Po konzumaci ovoce nebo ovocných šťáv by se měl interval prodloužit až na dvě hodiny, abyste si mechanicky nepoškodili sklovinu, která může být lehce narušená působením ovocných kyselin.

  5. Nezapomínejte na čištění jazyka. Ústní hygiena nebude kompletní, když při čištění zubů vynecháme jazyk. Ten je svým nepravidelným povrchem ideální živnou půdou pro různé bakterie.

 

Klinické studie dokazují*, že s ionizačním zubním kartáčkem budou vaše zuby až o 48% čistější i v těžce přístupných místech. Nemusíte ani použít zubní pastu. Přesto nezapomínejte věnovat svému chrupu komplexní péči, která zahrnuje čištění zubů, čištění mezizubních prostor a čištění těžce přístupných míst.

Čisté a zdravé zuby příznivě ovlivňují náš celkový zdravotní stav, a proto bychom měli správnému čištění zubů věnovat náležitou pozornost. 

 

  *) Klinické zhodnocení ionizačního zubního kartáčku při odstraňování plaku a snížení gingivitidy (anglicky) (listopad 1996), Marquette University, School of Dentistry: Ronald L. Van Swol, Donald E. Van Scotter, Jeffrey J. Pucher, Andrew R. Dentino