Tři pilíře pro zdravé zuby

Ideální péče o náš chrup a ústní dutinu se skládá ze tří pilířů. Pokud zvládneme všem třem pilířům věnovat dostatečnou péči, můžeme zbytek života prožít bez dalšího zubního kazu, onemocnění a bez ztráty jediného zubu. Zdravé zuby a dásně značně zvyšují kvalitu našeho života a jsou základem pro dobře fungující imunitní systém. Protože zdraví začíná v našich ústech.

 

1. Ordinace dentální  hygieny

Dentální hygienistky v těchto ordinacích zajistí dokonalé a odborné čištění zubů a dásní. Snadno si poradí se zubním plakem i zubním kamenem a odstraní pigmentové skvrny. Ordinace jsou vybaveny nejmodernější technikou a a pracují v nich odborníci, kteří edukují své pacienty o správné technice čištění a poradí s výběrem správného kartáčku a dalších pomůcek dentální hygieny pro domácí čištění. Cílem je, aby se klient naučil v domácím prostředí co nejlépe předcházet usazování zubního plaku. Nejdůležitějším preventivním opatřením je totiž kvalitně prováděná domácí hygiena ústní dutiny, která výrazně redukuje bakteriální zubní plak.

V současné době existuje již mnoho ordinací dentální hygieny. Jednou z nich je například nově otevřený ODON v pražském nákupním centru VIVO! Hostivař. Klientům nabízí vysoce moderní a odborné all-inclusive služby a poradenství v oblasti zubní hygieny v krátkých objednacích termínech a 7 dní v týdnu. Samozřejmostí je také věrnostní program pro klienty, kteří na dentální hygienu docházejí pravidelně.

Služby dentální hygieny nejsou hrazeny ze zdravotního pojištění, ale to neznamená, že jsou finančně nedostupné. Většina zdravotních pojišťoven na tuto péči svým klientům přispívá. Navíc správná a vhodná pravidelná péče znamená kromě plného zdraví také úspory vysokých částek za korunky, můstky a všechny druhy zubních náhrad, kterým se můžeme takto vyhnout. 

 

2. Péče o zuby a dásně v domácím prostředí

Tento pilíř je naprostým základem při péči o naše ústní a celkové zdraví. Roli zde hraje správná technika čištění, používání vhodného zubního kartáčku a neméně důležitá pravidelnost.

S ionizačními kartáčky IONICKISS nesáhnete nikdy vedle. Díky funkci ionizace dosáhnete skvělých výsledků čištění i s „obyčejným“ ionizačním manuálním kartáčkem. Klinická studie dokazuje, že s kartáčkem IONICKISS ORIGINAL budou vaše zuby o 48 % čistější, než s jinými manuálními kartáčky. 

 

Ionizace narušuje iontovou vazbu mezi plakem a zubem, a tím odpuzuje plak od povrchu zubů směrem k hlavici kartáčku. Zuby zůstávají déle čisté a hladké. Sonický pohyb u řady IONPA pomáhá ještě účinněji odstranit plak.

Svoji úlohu, zejména při dočišťování těžko dostupných míst a při péči o rovnátka, hraje jednosvazková hlavice SINGLE TUFT, mezizubní kartáček správné velikosti a zubní nit.

 

3. Ordinace zubního lékařství

Preventivní návštěva zubaře je jedním ze základů péče o chrup a je zpravidla hrazena zdravotní pojišťovnou. Zubní lékař se postará o léčbu již vzniklých potíží, provádí rentgenologické vyšetření a odbornou diagnostiku stavu našich zubů a dásní.

V dnešní době se mnoho okresů potýká s nedostatkem zubních lékařů. I tato situace však má řešení. O pomoc je možné požádat svou zdravotní pojišťovnu, která zubaře s volnou kapacitou v našem okolí dohledá.

 

Pravidelná zubní hygiena nám ušetří spoustu nepříjemností a ve výsledku šetří naši peneženku. Pokud pravidelně navštěvujeme ordinaci zubaře, dentální hygieny a věnujeme dostatečnou péči svému chrupu v domácím prostředí, zubní kaz nemá zkrátka šanci. Kdy máte příští termín u svého zubaře a zubní hygienistky vy?