Jak vybrat vhodný kartáček pro vaše zuby

Zubní ionizační kartáček IONICKISS - jediný kartáček, se kterým budou vaše zuby o 48% čistější* a to i v těžce přístupných místech. Kartáček umožňuje měnit během své životnosti pouze hlavice.** Samotné tělo kartáčku s baterií vám vydrží minimálně po dobu jednoho roku (resp. i déle do vybití zabudované baterie).  

jak-vybrat hlavici

Všechny naše hlavice splňují velikostní podmínku, že pokrývají při čistění cca 2 až 2,5 zubu. Specifický je jednosvazkový kartáček, který je určený k dočištění hůře přístupných míst (např. osmičky, rovnátka, aj.). Na kartáčku vyměníte jen hlavici a ionizace zde i nadále funguje. Jak si však vybrat tu správnou hlavici?

MUDr. Alice Pavlasová doporučuje, jak vybírat konkrétní typ hlavice

EXTRA SOFT a EXTRA SOFT WIDE bych doporučila lidem, kteří mají problémy s parodontem (např. gingivitida, parodontitida aj.) třeba i v kombinaci s gely na dásně.

SOFT a SOFT FLUORIDE bych doporučila těm, kteří preferují spíše měkčí až poloměkké kartáčky. Díky různě vysokým štětinkám se dostanou i hůře přístupných míst.

MEDIUM bych doporučila lidem se zdravými zuby, kteří jsou zvyklí na střední tvrdost kartáčku.“

Dentální hygienistka Silvie Müllerová se podělila o své zkušenosti s používáním ionizačního zubního kartáčku:

„Jak ke svým pracovním postupům tak i k čištění zubů doma jsem se vždy snažila přistupovat pomocí ověřených metod. A tak jsem i svým pacientům kladla na srdce především důležitost  manuálního čištění klasickým kartáčkem a obyčejnou pastou.

I proto jsem byla zpočátku ke kartáčkům IONICKISS trochu skeptická. Ale hned po prvním použití jsem byla mile překvapena a po několika týdnech každodenního používání jsem kartáček zařadila mezi pomůcky, které používám pravidelně.

S použitím kartáčku IONICKISS jde plak ze zubů opravdu snadno odstranit a efekt hladkých, tedy čistých zubů, vydrží oproti klasickému kartáčku déle. Jako indikátor dobře vyčištěných zubů u mě funguje místo, kde jsem pravidelně musela zuby dočišťovat jednosvazkovým kartáčkem.

Od té doby co používám kartáček IONICKISS jsem jednosvazkový kartáček použila zřídka. A tím si mě kartáček opravdu získal. Také se mi velmi líbí možnost vybrat hlavice ale i rukojeť na míru každého pacienta.

A jako maminka oceňuji i možnost kompatibility dětské rukojeti s jednosvazkovou hlavicí - na dočištení zubů rodiči u dětí je tato varianta perfektní. Věřím, že skvělou práci kartáček vykoná i u uživatelů s klasickými zámečkovými rovnátky, pokud zvolí hlavici s vlákny, která obsahují fluorid.

Jen v případě zvýšené kazivosti, většího množství výplní či u uživatelů, kteří absolvují bělící kúru, bych doporučovala kartáček IONICKISS použít s pastou.“

*) Klinické zhodnocení ionizačního zubního kartáčku při odstraňování plaku a snížení gingivitidy (anglicky) (listopad 1996), Marquette University, School of Dentistry: Ronald L. Van Swol, Donald E. Van Scotter, Jeffrey J. Pucher, Andrew R. Dentino

 **) Stomatologové doporučují měnit hlavici každé 2-3 měsíce a vždy po nemoci.