Jednosvazkový kartáček IONICKISS

Single, single tuft, solo, sólo, sólíčko, jednosvazkový kartáček - zkrátka velmi důležitý kartáček mnoha jmen. Pojďme se mu podívat na zoubek a říci si, k čemu slouží a jak jej používat.
 
 
 

Jednosvazkový kartáček je více než vhodný k čištění špatně dostupných míst. Hlavice je tvořena svazkem kratších a jemných vláken. Je podstatně menší než ostatní standardní hlavice a je navržena tak, aby se dostala do těžko přístupných míst v ústní dutině. Naše zuby nemají rovné ani dokonalé tvary a plochy. Nejúčinnější je čistit každý jednotlivý zub zvlášť. Kartáček umožní důkladné čištění povrchu jednotlivých zubů. Vhodný je také při čištění zubů s fixními rovnátky a k dočišt'ování malých dětských zoubků.

Jak správně jednosvazkový kartáček IONICKISS používat?

Jakýkoliv manuální i sonický kartáček IONICKISS může být jednosvazkovým kartáčkem a to tak, že jednoduše sejmete hlavici, kterou běžně používáte na denní čištění, a nahradíte jí hlavicí SINGLE TUFT. V okamžiku tak získáte unikátní ionizační jednosvazkový kartáček. Vydatná síla iontů vám tak pomůže snáz odstranit zubní plak z povrchu zubů.

 

 

A jak tedy na to? Jemným tlakem opřete vlákna hlavice pod úhlem cca 45° proti zubu. Kartáček se rozevře do malého vějíře. Zuby začněte čistit jemnými krouživými pohyby a neopomeňte linii dásní. Zuby si takto jeden po druhém důkladně vyleštěte.

Pro osvojení správné techniky čištění je z počátku vhodné zuby sólíčkem pouze dočišťovat. Tzn. vyčistit si zuby tak, jak jste zvyklí a sólo kartáček použít pouze na špatně přístupná místa. Ve chvíli, kdy si zvyknete a naučíte se jednosvazkovým kartáčkem efektivně pracovat, můžete jím nahradit větší hlavici a čistit s ním všechny zuby, jen musíte být precizní a trpěliví:)

V případě, že si nejste ani po přečtení článku jisti správným využitím jednosvazkového kartáčku, doporučujeme návštěvu ordinace zubní hygieny, nebo se můžete obrátit na naši poradnu IONICKISS (poradna@ionickiss.cz).