Experiment studentky dentální hygieny s kartáčkem IONICKISS

Jsem studentka třetího ročníku dentální hygieny a o značce IONICKISS a ionizační technologii jsem neměla absolutně žádné tušení. Takže když k nám do VOŠ zdravotnické v Brně přišla paní Navrátilová představit tuto značku, bylo to pro mě něco úplně nového. Celý tento koncept mě zaujal, a na rozdíl od jiných nejmenovaných značek, měl hlavu a patu. Vážně ale funguje? Dá se opravdu čistit bez pasty? Vyčistí mi zuby lépe? To byly otázky, které jsem si kladla, takže nezbývalo nic jiného, než ho vyzkoušet. 

Po přednášce se mi do rukou dostal dětský kartáček IONICKISS. Plán byl tedy jasný, vyzkoušet ho na mé mladší sestře, která bude tím „pokusným králíkem“. Abych Vám ji trochu představila, je to taková sedmiletá princezna, takže kartáček se jí hlavně musí líbit. A to se podařilo na jedničku. Už obal kartáčku se líbil, protože to bylo podle jejích slov „v luxusní krabičce“. Tudíž splněno. 

Kartáček se sám o sobě dobře drží, neklouže a není zbytečně těžký. Takže v tomto ohledu vidím samá pozitiva. Na druhou stranu je vepředu tlačítko na zjištění stavu baterie, to bych možná dala někam jinam, bokem. Moji sestru to neustále svádělo k mačkání po celou dobu čištění, ale myslím, že v průběhu příštích pár dní si odvykne.

Teď už k tomu hlavnímu, samotné čištění! Zvolila jsem metodu obarvovacích tabletek (indikátor plaku), kde vám tabletka po čištění odhalí, jaká místa jste si špatně vyčistili a kde zůstal plak (zůstanou obarvená místa). První den jsem ji nechala vyčistit jejím standardním manuálním kartáčkem. Dala jsem ji časový limit tři minuty a neupravovala techniku. Pak jsem ji dala tabletku indikátoru plaku, abych si ověřila, jak byla důkladná. Druhý den jsme postup zopakovali, ale s kartáčkem IONICKISS

Fotky srovnani bezny a IONICKISS detsky prvni den Fotky 1.řada: standardní kartáček z drogerie 
Fotky 2.řada: kartáček IONICKISS

Myslím, že na těchto snímcích je jasně vidět, který kartáček je pro ni vhodnější. Krásně vidíme rozdíly v oblasti mezi zubem a dásní - cervikální oblast. Po takovém výsledku jsem se rozhodla pořídit snímky i po čtrnáctidenním používání IONICKISS. Mé dojmy? Jsem upřímně nadšená! 

grid IONICKISS po 14dnechFotky řada výše: čištění kartáčkem IONICKISS po 14 dnech 

Co říct k závěru? Určitě kartáček IONICKISS můžu na 100% doporučit. My ho doma určitě používat budeme a jakožto dentální hygienistka ho budu doporučovat i mým pacientům. Vyzkoušejte, za zkoušku to určitě stojí!

Aneta R., VOŠ zdravotnická v Brně, Merhautova